Novosti

Pupovac prima 18.700 kuna hrvatske zastupničke plaće, a odlazi na vojnu paradu u Beograd

pupovac govor

Druga srpska zvijezda na vojnoj paradi u Beogradu bio je Milorad Pupovac. Inače da podsjetimo, on je zastupnik u Hrvatskom saboru za kojega porezni…

16. listopada u Beogradu je održana vojna parada „Korak pobjednika“ povodom obilježavanja 70 godina od oslobađanja Beograda u Drugom svjetskom ratu. Glavna zvijezda njihovog događaja bio je ruski predsjednik Vladimir Putin, a druga srpska zvijezda bio je Milorad Pupovac sa svojom ostalom braćom. Inače da podsjetimo, on je zastupnik u Hrvatskom saboru za kojega porezni obveznici plaćaju , koliko mi smrtnici znamo, 18.700 hrvatskih kuna. Pupovac je čak i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku. Vjerojatno mu i ta funkcija pojačava primanja.

Po posljednjim podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u Republici Hrvatskoj je trenutno oko 333.664 nezaposlenih osoba, a vjerojatno ti ljudi nemaju niti jednu funkciju, osim funkcije „nezaposlen“ , nisu primili niti jednu plaću, a Pupovac pod sobom ima barem tri, četiri funkcije, isto toliko plaća ili možda još neko mjesto i plaću u nekom popularnom hrvatskom odboru. Što je Pupovac, kao hrvatski zastupnik za srpske manjine u Hrvatskom saboru, radio na vojnoj paradi u Srbiji? Možda je razgovarao s Putinom o plinskom biznisu? Možda o jeftinijem plinu za Hrvatsku? Možda je bio nečiji izaslanik , a mi ne znamo? Možda je dobio na raspolaganje do Beograda i natrag službeni automobil, karticu i nekoliko dnevnica na račun hrvatskih poreznih obveznika. Barem to nama Hrvatima nije problem izdvojiti za hrvatske zastupnike.

Možda je spomenuti u nedozvoljenom minusu na računu pa jednostavno nije imao novaca, stoga zašto mu ne pomoći? Pa, evo, mogu mu pomoći npr. hrvatski prosvjetni radnici, doktori, policajci, itd. Njima nije teško za nekoga tko predstavlja Srbe u zemlji i svijetu izdvojiti nešto sitno tisuća kuna. Šalu na stranu. Ovo je događaj protiv kojega se mi moramo boriti. Ako nitko drugi, onda hrvatski branitelji. Koliko pratimo ovih dana, to nikoga pretjerano ne zanima osim par portala kojima svaka čast (da ih sada ne reklamiram, makar bih možda i trebala).

Zamislite da jedan hrvatski zastupnik ide na vojnu paradu jedne vojske koja nas je napadala, ubijala, silovala žene, masakrirala stare, nemoćne, nedužne hrvatke državljane. Zar se to nitko nije zapitao? Zar je to većini normalno? Zar više ne raspoznajemo zlo od dobra? Zašto smo izgubili pozitivne vrednote u životu, zašto? Možda je nama Hrvatima veća briga je li Severina obukla crvenu ili plavu haljinu, je li Modni mačak bio u teretani ili ne i ostale žute vijesti. Zašto malo ne razmislimo? To se sve, na kraju krajeva, tiče svih nas, koliko mi to nekada mislili da ne. Bitno je sve to, ali još bitnije je zašto je bio tamo? Koga je predstavljao? Je li išao sa ponosom ili je bio prisiljen ići? Ovakvo ponašanje jednog zastupnika u Hrvatskom saboru je za svaku osudu, bilo pojedinca, bilo skupina, udruga, a možda i nekih institucija.

Barem u nas institucije rade svoj posao, pa tu sigurno reakcija neće izostati. Molim vas, barem ovaj put.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.