Novosti

Priopćenje ZUV HGP-a o micanju hrvatskoga grba s registarskih pločica

zuvhgp

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi poslao nam je priopćenje  po pitanju micanja hrvatskoga grba s registarskih pločica

 Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi poslao nam je priopćenje  po pitanju micanja hrvatskoga grba s registarskih pločica koje prenosimo u cijelosti:

“Ovih dana svjedočimo još jednome apsurdu vladajuće elite. Naime, Ranko Ostojić odlučio je maknuti hrvatski grb s registarskih pločica s opravdanjem da je zastario i da je staromodan. S ovakvim opravdanjem možemo očekivati da sutra netko odluči modernizirati hrvatski grb, himnu i zastavu i promijeniti naziv države jer su zastarjeli.

 

Nedugo smo na hrsvijet.net imali priliku pročitati da Vlada na svojim Facebook službenim stranicama ima stiliziranu verziju hrvatskog grba, iako u članku 4 Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske jasno stoji da se u grbu i na zastavi Republike Hrvatske ne može se ništa mijenjati. Apsolutno je nerazumljivo zašto vladajuća elita povlači ovakve poteze te koja je njihova svrha i smisao.

Nedavno je jedan od kulturnih instrumenata vladajuće elite istaknuo kako je njegov rad usmjeren prema razgradnji nacionalnih identiteta koji su konstruirani u proteklih dvadeset godina. Pa se postavlja pitanje je li to možda svrha i smisao cijele vladajuće elite te koji su slijedeći koraci koje planiraju povući u tome smjeru.

Također, ovakvi potezi Vlade usmjereni su ka skretanju s važnijih problema koji opterećuju hrvatske građane. Hrvatski branitelji su se borili za izgradnju nacionalnog identiteta Hrvata, za hrvatski grb i hrvatsku zastavu i zato nas ovakvi potezi vladajućih posebno uznemiruju i zabrinjavaju. Nažalost, i 20 godina poslije rata doživljavamo udare na vrijednosti za koje smo se borili. Doživljavamo da nam mladi odlaze u inozemstvo, da radnici ostaju bez posla, da je svakim danom sve veći broj ljudi pod blokadom

 

I onda kada se  pobunimo protiv toga, vladajuća elita svim silama preko pojedinih neobjektivnih medija pokušava plasirati sliku kako su za sve to odgovorni hrvatski ratni vojni invalidi i njihova primanja, a nisu odgovorni, nesposobni i korumpirani političari. No bez obzira na sve PR službe i medije koji su u službi vladajućih, hrvatski branitelji svakog dana dobivaju sve veću podršku obespravljenih sugrađana koji žele živjeti od svoga rada u svojoj državi.

 

Sugrađana koji žele političare koji se ne srame hrvatskog grba, političare domoljube koji će raditi i služiti u interesu hrvatskog naroda i hrvatskih nacionalnih interesa.

Na skupu zajedništva 2. svibnja 2015. godine  hrvatski branitelji i obespravljeni hrvatski narod dignut će svoj glas protiv korumpiranih političara koji su ovaj narod doveli na rub siromaštva, protiv  političara koji ne drže do temeljnih nacionalnih vrijednosti i digniteta Domovinskoga rata.”

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.