Novosti

Izložba Zlatka Ivkovića: „Ratno znakovlje 125. brigade HV Novska – Hrvatski ratni plakat 1991. – 1995.“

Pod epidemiološkim mjerama u Galeriji POU Novska 2. listopada 2020. otvorena je izložba „Znakovlje 125. brigade HV Novska – Hrvatski ratni plakat 1991. – 1995.“, autora Zlatka Ivkovića, umirovljenog bojnik Hrvatske vojske i sakupljača predmeta iz perioda Domovinskog rata.

Izložbu je otvorio Marin Piletić, gradonačelnik.

Izložbu je organizirao Odbor za hrvatske branitelje Gradskog vijeća Grada Novske, a otvorio ju je gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Na izložbi je prikazan dio ratnog znakovlja postrojbe 125. brigade HV Novska, a pored njih i plakati koji su, kako je rečeno na otvorenju izložbe, postali prepoznatljivi  ne  samo u Hrvatskoj već i svijetu.

O autoru, Zlatku Ivankoviću, koji se od rata posvetio prikupljanju predmeta iz Domovinskog rata, govorio je Miroslav Perošević, ravnatelj POU Novska, a o značaju znakovlja i plakata Antun Krešić, akademski slikar i pripadnik 145. brigade HV ZagrebDubrava i pukovnik Željko Radovanović, predsjednik Udruge veterana 145. brigade HV.

Uz Znakovlje i plakate, izloženi su i prikupljeni predmeti  iz Domovinskog rataMuzejsko zavičajne zbirke  Grada Novske,  „Muzejske zbirke  Sajko“.

IZVOR I FOTO – Novska.in

O autoru

Administrator