Kultura Novosti

Izložba “Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda”

U srijedu, 27. studenog 2019. otvorena je izložba pod nazivom “Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda” u galeriji Ministarstva obrane “Zvonimir”, Bauerova 33, Zagreb.

Na izložbi koja je postavljena u organizaciji Udruge ratnih veterana Domovinskog rata “Crne mambe” i Udruge specijalne jedinice policije “Barun” iz Zlatara predstavljene su slike i skulpture više od 30 autora, sudionika Domovinskog rata.

Izložba je za posjetitelje otvorena do 18. prosinca 2019., a može se razgledati radnim danom od 10.30 do 18 sati.
Cilj projekta je pokazati kako je među braniteljicama i braniteljima u Domovinskom ratu bilo profesora, intelektualaca, pjesnika i pisaca, likovnih umjetnika i svih vrsta kulturnjaka. Mnogi su hrvatski branitelji ozbiljni profesionalci i stručnjaci u brojnim različitim djelatnostima te i danas stvaraju i doprinose hrvatskom društvu.

 

IZVOR I FOTO: MORH

O autoru

Marijana Dangubic

Magistra politologije, radno iskustvo stjecala je kao volonter portala Studentski.hr, zatim u TV produkcijskoj kući, te kao zaposlenik Udruge Rast na različitim projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života hrvatskih branitelja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata. Trenutno radi kao voditelj EU projekta „Neurotrening i biomehanika pokreta“ koji provodi Udruga Rast, a od 2018. godine piše za portal Braniteljski.hr na kojem je bila i glavna urednica.