Novosti

Izložba “Neopisivo” u Hrvatskom povijesnom muzeju

Od 28. srpnja 2018. godine u Hrvatskom povijesnom muzeju svi će posjetitelji moći razgledati ekskluzivnu izložbu „Neopisivo!!!“, koja prikazuje fotografije s veličanstvenog dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu.
Javnosti će biti predstavljen izbor od 70-ak fotografija koje je na glavnom zagrebačkom trgu snimila muzejska fotografkinja Ivana Asić. Osim fotografija na kojima je trajno zabilježena sjajna atmosfera Vatrenih i navijača sa zagrebačkog dočeka, izložit će se i neki od popularnih navijačkih rekvizita koji su pratili Vatrene na njihovom putu po Rusiji i u Hrvatskoj tijekom ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva te svečanih dočeka diljem Lijepe naše.

Podsjećamo, nakon povijesnog uspjeha i osvajanja srebra u Rusiji, 16. srpnja 2018. godine u Zagrebu je Vatrene dočekalo 550 tisuća ponosnih građana. No, tu nije bio kraj, jer su idućih nekoliko dana Vatreni dočekivani s oduševljenjem širom Hrvatske – bilo je neopisivo!

Izložbu je moguće razgledati tijekom radnog vremena Hrvatskog povijesnog muzeja:

  • od ponedjeljka do petka 10-18 sati,
  • subotom i nedjeljom 10-13 sati.
  • Muzej je zatvoren na državne praznike i blagdane.

Cijena ulaznice je 15 kn, a za učenike, studente i umirovljenike 10 kn, dok djeca predškolske dobi, hrvatski branitelji, članovi ICOM-a i strukovnih udruženja ostvaruju besplatan ulaz.

Također su osigurana vodstva na hrvatskom i stranim jezicima za posjetitelje i grupe, uz prethodnu najavu na brojeve telefona: 01/4851-900, 091/1818-208 ili e-mailom na: pedagog@hismus.hr.

IZVOR TEKST/FOTO: Hrvatski povijesni muzej

O autoru

Ines Herceg