Kultura Novosti

Izložba “Madona Majka naša”

Od 4. prosinca do 4. siječnja u Galeriji specijalne policije, na Trgu žrtava fašizma 1, postavljena je izložba “Madona Majka naša”. Djela postavljena na izložbi su dio kolekcije Pohižek. U likovnim djelima koja su predstavljena na izložbi provlače se sakralni motivi kao prigodna tematika u susret Božiću kao najvećem duhovnom događaju zapadnog kršćanstva. Prikaz Bogorodice s Isusom odnosno Madone predstavlja umjetnički motiv darovateljice i čuvarice božanskog ali i ljudskog života.

Kolekcija Pohižek inače je u vlasništvu Stjepana Pohižeka, velikog kolekcionara koji se kolekcionarstvom počeo baviti još 2005. godine kroz prijateljstvo s mnogim amaterskim ali i akademskim slikarima i umjetnicima. Do danas je prikupio preko 3000 slika te nekoliko stotina kipova, a priredio je više od 50 izložbi u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli!

O autoru

Marijana Dangubić

Rođena 1.9.1992.u Dubrovniku. Magistrica je politologije, smjer nacionalna sigurnost i medjunarodni odnosi. Voli druzenja s prijateljima, čokoladu i putovanja. Od rujna 2018. aktivna članica udruge Rast i novinarka na portalu braniteljski.hr