Kultura Novosti

Dokumentarni film o ratnom heroju Miodragu Demi uskoro na HTV-u

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 15. studenoga prikazan je dokumentarni film ‘Demo’, redatelja Branka Schmidta i u produkciji HRT-a, a za 30. studenoga je najavljena i TV premijera na HTV1.

Film je temeljen na mom životnom iskustvu nakon što sam uslijed ranjavanja postao 100% hrvatski ratni vojni invalid Domovinskog rata. Tema filma je ljubavna ratna priča o životu moje obitelji nakon ranjavanja, a poruka je kako se ljubavlju i borbom mogu pobijediti sve životne poteškoće.

Miodrag Demo


Ratna ljubav, vjenčanje, sretna obitelj i onda pri kraju rata ranjavanje i borba za život – priča je to o Mariji Miodragu Demi i ljubavi koju ništa nije moglo pokolebati. Dokumentarni film ‘Demo’ pokazuje snagu emocija u vremenima kada je to bilo najpotrebnije.

Što je to proživljavala njegova žena dok je on bio 1600 dana na fronti. Što se događalo u obitelji, kako je to izgledalo s druge strane i zbog toga smo napravili i jedan song, ljubavni song u dokumentarnom filmu.

Branko Schmidt


Naslovna je tema ‘Nagovori me’ Nine Kraljić. Film je pripreman dvije godine, ali snimljen je u rekordno kratkom roku, a redatelj Schimdt naglasio je kako misli da će film “Demo” pomaknuti standarde dokumentarnog filma u Hrvatskoj, pogotovo što se tiče Domovinskog rata.

IZVOR – HRT

O autoru

Administrator