Novosti

Dodjela četiriju stanova i 13 stambenih kredita

14. prosinca 2017. godine u Ministarstvu hrvatskih branitelja održana je svečanost tijekom koje je ministar Tomo Medved dodijelio ključeve četiriju stanova te rješenja za 13 stambenih kredita. Tako su uručeni ključevi stanova u Zagrebu, Bjelovaru, Bregani i Osijeku, a stambenim kreditima zbrinut će se hrvatski ratni vojni invalidi i članovi obitelji smrtno stradalih branitelja iz Domovinskog rata.

Ministar je naglasio kako je stambeno zbrinjavanje jedan od prioriteta Ministarstva hrvatskih branitelja te kako se s namjerom rješavanja što većeg broja zahtjeva osmišljaju i intenziviraju kvalitetne mjere.

Samo je ove godine stambeno zbrinuto 489 stradalnika iz Domovinskog rata, od čega je 101 stradalnik zbrinut dodjelom stana, a preostali dodjelama stambenih kredita i financijskih potpora. U 2017. godini u stambeno je zbrinjavanje uloženo je oko 55 milijuna kuna, a na Listi prvenstva našlo se 11 159 zahtjeva za dodjelu stambenog kredita i 377 zahtjeva za dodjelu financijske potpore za kupnju prve nekretnine.

Ove je godine Ministarstvo hrvatskih branitelja preuzelo pravo upravljanja nad 40 stanova od Ministarstva obrane, a planira se i daljnje preuzimanje stanova te njihovo uređivanje za dodjelu novim korisnicima.

Foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja

O autoru

Ines Herceg