Kultura Novosti

Dobrotvorni koncert i obilježavanje 5 godina rada Simfonijskog orkestra mladih

Ove godine Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska obilježava 5 godina postojanja i tim povodom je organiziran svečani koncert na kojem će se predstaviti rezultati višegodišnjeg truda sada već velike i značajne skupine djece, roditelja, glazbenih pedagoga, dirigenata i naprosto ljudi koji su prepoznali vrijednost rada i programa te udruge. Kroz orkestar je u pet godina postojanja prošlo oko 200 djece od kojih su mnogi ostali trajno vezani za rad udruge te u njoj djeluju i danas. To ne bi bilo moguće bez 30-tak roditelja koji daju nemjerljiv doprinos i pomoć u organizaciji redovnih aktivnosti i realizaciji projekata!

Program koncerta čine neka od najeminentnijih djela svjetske glazbene baštine, kao i popularne skladbe latinsko-američkog podneblja iz bogatog programa SO DO orkestra.

Na koncertu će uz SO DO orkestar nastupiti i naši poznati glazbenici kao što su  Radovan Vlatković, hrvatski rogist svjetskog ugleda,  te Bruno Krajcar naš   poznati glazbeni umjetnik, skladatelj  i kantautor iz Istre.

Naš simfonijski orkestar mladih priprema još  neka iznenađenja, ali njih će moći vidjeti samo oni koji odvoje 70 kuna za ulaznicu i time pomognu ovu dobrotvornu priredbu.

Koncert će se održati 28. siječnja u 19.30h u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Koncert ima i humanitarni  karakter!

Sredstva prikupljena te večeri donirati će se Udruzi Krijesnica. 

Krijesnica je udruga čiji je glavni motiv podrška djeci koja su oboljela od malignih bolesti, ali i njihovim roditeljima. Krijesnica provodi brojne aktivnosti za djecu tijekom, ali i nakon završetka liječenja. Kako bi se mogle provoditi aktivnosti, od velikog su nam značaja donacije dobrih ljudi. Novac koji će biti prikupljen na ovom dobrotvornom koncertu koristit će se za aktivnosti grupe Mladih Krijesnice, grupe “survivora” koji su i sami prošli liječenje i uspješno pobijedili različite maligne bolesti. Mladi Krijesnice se okupljaju kako bi razmjenjivali svoja iskustva, jačali vlastita znanja i vještine, zajedničkim snagama provodili projekte i aktivnosti kojima pomažu djeci i mladima koji su trenutno u liječenju, senzibilizirali javnost i rušili predrasude o malignim bolestima i još mnogo, mnogo toga!

O autoru

Marijana Dangubic

Magistra politologije, radno iskustvo stjecala je kao volonter portala Studentski.hr, zatim u TV produkcijskoj kući, te kao zaposlenik Udruge Rast na različitim projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života hrvatskih branitelja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata. Trenutno radi kao voditelj EU projekta „Neurotrening i biomehanika pokreta“ koji provodi Udruga Rast, a od 2018. godine piše za portal Braniteljski.hr na kojem je bila i glavna urednica.