Novosti

Reakcije nakon nogometne utakmice Srbija – Albanija

reakcijaalbanija

Neredi se nisu zadržali na stadionu, već su reakcije bile vidljive i izvan terena.

14. listopada održala se Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo između Srbije i Albanije. Podsjetimo, utakmica je prekinuta u 42. minuti zbog velikih nereda na tribinama, ali i terenu.

Pročitajte osvrt na spornu utakmicu

Neredi se nisu zadržali na stadionu, već su reakcije bile vidljive i izvan terena. Tri pekarne u vlasništvu Albanaca uništene su ili oštećene tijekom noći sa srijede na četvrtak u Somboru, Novome Sadu i Staroj Pazovi.

U vojvođanskom mjestu Stara Pazova rano ujutro bačena je bomba na pekarnu ‘Milenium’, čiji je vlasnik Albanac Albon Balaj. Prethodno je u izlog radnje pucano iz vatrenog oružja iz automobila u pokretu, prenose mjesne mediji koji navode da je istraga u tijeku.

Pekarna ‘Dva brata’ u Somboru je zapaljena, a pekara ‘Vojvođanka’ u Novom Sadu, čiji je vlasnik također Albanac, napadnuta je kamenjem.

Predsjednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pasztor je naglasio da su incidenti za koje se osnovano sumnja da su povezani s etnički motiviranom mržnjom, apsolutno nedopustivi i da se moraju odlučno sprječavati i još odlučnije sankcionirati.

U Tuzima u Crnoj Gori je došlo do masovne tučnjave nealbanskih i albanskih učenika gimnazije u kojima su lakše ozlijeđena četiri učenika u dobi od 15. do 18 godina.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.