Novosti

Održano hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu

U Mariji Bistrici održano je 28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja kojem su, uz pripadnike HV-a, policije i hrvatske branitelje, nazočili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kao izaslanik predsjednika Vlade, s državnim tajnicima u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darkom Nekićem te Stjepanom Sučićem, kao i izaslanik predsjednika Republike Dragan Lozančić, ministar obrane Mario Banožić, načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj, zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Mijo Krešić te zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH general bojnik Ivica Jerkić i drugi.

Hodočašće je započelo pobožnošću Križnog puta na Bistričkoj kalvariji, a koncelebriranu svetu misu koja je održana u crkvi na otvorenom Blaženog Alojzija Stepinca, predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, monsinjor Jure Bogdan.

U svojoj propovijedi, mons. Bogdan podsjetio je kako je upravo mjesec listopad posvećen Gospi te kako je današnji dan prigoda da se sve misli i molitve predaju u ruke Nebeske Majke, posebno molitve za umnožanje vjere i prestanka pandemije koronavirusa.

Svako vrijeme nosi izazove, očekivane, ali i one neočekivane. Epidemija koronavirusa zahvatila je i naše osobne živote, mnogi su zabrinuti, pitaju se što će biti s radnim mjestima, školama, bolnicama… srce je nemirno, misli lutaju, a koraci su nam kolebljivi. Jedini čvrsti oslonac je u Bogu, On je jedini i potpuni mir za naše misli i srce.

monsinjor Jure Bogdan


Zapovjednik hodočašća bio je zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga, brigadni general Perica Turalija.

FOTO – MORH

IZVOR – Ministarstvo hrvatskih branitelja

O autoru

Administrator