Novosti Udruge

Održana Kros utrka Linijom obrane Grada Zadra

U Zadru je u nedjelju, 4. listopada 2020. godine, održana kros utrka Linijom obrane Grada Zadra na kojoj je nastupilo sedamdesetak atletičara. Stazu dugu 8,6 km od Trga sv. Šimuna i Tadije u Bokanjcu do spomen tenka u Dračevcu u ženskoj konkurenciji najbrže su istrčale kćerka Maja i majka Marija Kurta članice AK Alojzije Stepinac. Maja je stazu istrčala u vremenu 47:43.19, a Marija 7 stotinki sporije. Treće mjesto osvojila je članica AŠK Zadar Karla Kožul (48:46.66) ispred klupske kolegice Petre Bašić (48:46.93).

U muškoj konkurenciji najbrži je bio Ante Špaleta iz AK Pakoštene s rezultatom 33:25.58. Srebro je pripalo njegovom klupskom kolegi Frani Kaziji (33:43.62), a bronca Mariju Bosniću iz Maraton kluba Festina Lente – Zadar (34:24.22). Najstariji sudionik utrke bio je 72-godišnji Luka Jakovljević iz MK Festina Lente, a najmlađi Noa Pavić kojemu je tek šest i pol godina. Svi sudionici utrke dobili su spomen medalje.

Utrku su zajedničkim snagama organizirali, AŠK Zadar, Klub atletskih veterana Zadar i AK Alojzije Stepinac čiji je prvi čovjek Slobodan Mijolović u znak zahvalnosti na iskazanoj podršci medalje uručio i gradonačelniku Branku Dukić te njegovim zamjenicima.

Kada mislimo da nam je teško u ovoj krizi moramo se sjetiti onog vremena, kada je za dolazak na bojišnicu trebala velika hrabrost. Vidim brojne naše domaće Bokanjane, ali i goste iz Međimurja koji su s nama branili ovaj grad i došli se prisjetiti vremena kada se stvarala Hrvatska. Hvala Atletskom savezu Zadarske županije koji u ovom sudjeluju s velikim brojem atletičara, kao i rekreativaca koji su se došli prisjetiti položaja na kojima su nekad bili naši dečki, a neki od njih tu i ostavili kosti.          

Branko Dukić, gradonačelnik Zadra


FOTO – Ivica Gjergja

IZVOR – Zadarski

O autoru

Administrator