Novosti

Obilježena 29. obljetnica napada na Šarengrad

U spomen na tragične događaje koji su se dogodili 4. listopada 1991. godine, ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima u središtu Šarengrada položeni su vijenci, zapaljene svijeće i održana je zajednička molitva.

Prigodnim  protokolom odana je počast svim poginulim mještanima Šarengrada u Domovinskom ratu, kao i onima koji su položili svoje živote braneći Šarengrad i istočne granice Hrvatske. Toga dana srpski agresor te srpski dragovoljci započeli su granatiranje i napad na ovo mirno srijemsko mjesto uz Dunav. Tijekom dana palo je više stotina granata na centar mjesta, njegovu okolicu, a najviše na zgrade i civilne objekte uz Dunav. Napad je bio orkestriran s više strana, pucalo se po mjestu i civilima s vojnih topovnjača na Dunavu, teškim minobacačima sa lijeve obale Dunava od Bačke strane te tenkovima od strane Šida i Pajzoša.

Zajedničku molitvu predvodio je šarengradski župnik fra Mijo Tikvić, a u protokolu odavanja počasti sudjelovali su obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vijećnici Vijeća Mjesnog odbora Šarengrad ne čelu s predsjednikom VMO Perom Ćorićem koji je te 1991. godine bio zapovijednik samostalne satnije ZNG iz Šarengrada pri 204. Vukovarskoj brigadi, moto klub Ilok i gradonačelnica grada Iloka Marina Budimir.

IZVOR I FOTO – Novosti.hr

O autoru

Administrator