Novosti

Komemoracija za generala Praljka

U ponedjeljak, 11. prosinca, u 12:00 održat će se komemoracija za hrvatskog generala Slobodana Praljka.

U skladu s prometnom i sigurnosnom organizacijom, već od ranih jutarnjih sati osobnim automobilima i autobusima bit će zabranjen promet ulicama oko Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, a promet će regulirati prometna policija PU Zagrebačke.
Za 100% vojne invalide osigurano je tridesetak parkirnih mjesta na istočnom parkralištu Trga Stjepana Radića (Gradskog poglavarstva).
Za sve koji dolaze u Zagreb osobnim automobilom ili autobusom osiguran je besplatan parking na prostoru Istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma (iza INA-ine zgrade). S prostora parkirališta osiguran je kontinuirani besplatni autobusni prijevoz (ZET-ovim autobusima) do Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Prijevoz do dvorane započinje u 9:30 i trajat će do 11:30.
Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski bit će otvorena u 10:00 sati te će se ondje moći upisati u Knjigu sućuti za generala Slobodana Praljka. Ulazak u veliku dvoranu (u kojoj će se održati komemoracija) bit će moguć od 11:00.

Po završetku komemoracije kreće organizirano vraćanje autobusima do Istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma u vremenu od 13:00 do 14:30.
Za osobe koje su stigle autobusima u Zagreb, a idu na misu zadušnicu s početkom u 15:00 u crkvi Sveta Mati Slobode, bit će osigurano parkiranje autobusa na južnom kolničkom traku, u krajnjoj desnoj prometnoj traci ispred same crkve Sveta Mati Slobode u Horvaćanskoj cesti (od benzinske postaje TIFON do raskrižja s Ulicom Hrgovići). 

Stanovnici Grada Zagreba i okolice mole se za korištenje sredstava javnog prijevoza (ZET, HŽ, taksi).

Svi koji će nazočiti komemoraciji mole se prilikom dolaska i tijekom komemoracije za tišinu, kako bi se dostojanstveno odala počast pokojnom generalu Slobodanu Praljku.

Foto: vijesti.hrt.hr

O autoru

Ines Herceg