Udruge

Hrvatski branitelji i stradalnici pozivaju na Korizmeni susret u zagrebačkoj katedrali

Od 2012. godine, održava se, jedan petak u korizmi za “Korizmeni susret za Hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog oslobodilačkog rata”, u Zagrebačkoj katedrali. Tada, uz nazočnost Hrvatskih branitelja, invalida Domovinskog rata, udovica, djece i roditelja poginulih Hrvatskih branitelja, stradalnika Domovinskog oslobodilačkog rata, zajednički molimo, na Križnom putu i Sv. Misi nakon križnog puta. Dan se zaključi zajedničkim slikanjem i druženjem ispred Zagrebačke katedrale.

Ove 2019. godine Zagrebačka nadbiskupija odredila je petak, 29. ožujka 2019. za Korizmeni susret Hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Udruga udovica Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije te Klub veterana 148. br. HV ovim putem pozivaju udruge hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata grada Zagreba da odrede i jave, dva člana udruge (+ jedan u pričuvi) za čitanje postaja Križnog puta. Poželjno bi bilo da čitači dođu pred katedralu u 16:45.

Imena čitača mogu se javiti na kontakt; Mob: 095/4649-521 i e-mail: udrugaudovica.zg@gmail.com (tajnica Marina Dubravac)

“S pouzdanjem u dragoga Boga i mi smo, hrvatski branitelji, krenuli 1990. godine, noseći krunicu oko vrata, u obranu Domovine. Znamo u kakvom smo bezizglednom stanju tada bili, ali nas je vodilo čvrsto zajedništvo i vjera u pobjedu Dobra. Uz nebrojene molitve cijelog Hrvatskog naroda i zagovore Blaženoj djevici Mariji i Bl. Alojziju Stepincu, ostvarili smo najveći cilj, slobodnu Domovinu Hrvatsku.
Državu smo stvorili s Bogom, a onda ju uništili bez Boga. No, ne zaboravimo na Boga i pitajmo se, jesmo li mi dostojni novog čuda Božjega ? Možda je vrijeme početi živjeti kao kršćani i osloniti se na Boga. Zamolimo Boga, i pokažimo spremnost za suradnju s Bogom.”

 

 

O autoru

Ivana Njavro

Rođena 25.09.1989.u Metkoviću, prvostupnica je filozofije i magistrica povijesti. Voli pse, kavu i psihološke trilere. Od 2014. djeluje na portalu kao novinarka i spisateljica članaka povijesne tematike. U rujnu 2018. postaje urednica portala braniteljski.hr.